Wie heeft niet een fiets verloren door diefstal? Nederland heeft de hoogste fietsdichtheid van de hele wereld. Volgens www.fietsen.123.nl  zijn er in totaal 19 miljoen bruikbare fietsen in Nederland.

In Rotterdam wordt momenteel onderzocht of het financieel haalbaar is om ieder slachtoffer meteen van een vervangend exemplaar te voorzien. Hierbij zou men fietsen gebruiken die jaarlijks van de straat worden gehaald omdat ze verkeerd geparkeerd staan. Deze fietsen zouden vaak niet door de eigenaren worden opgehaald. Het gemeenteraadslid dat het voorstel deed geeft toe dat het niet de oplossing van het probleem is en dat het bestrijden van diefstal belangrijker is.

Lees meer…
Doe mee aan de discussies op Usenet over alles wat met de fiets of het fietsen te maken heeft!  Bezoek de nieuwsgroep nl.fiets of nl.fiets.ligfiets.